Prijs
€49.95
ISBN
9789462080805
Bindwijze
paperback
Uitgever
nai010 uitgevers/publishers
Datum
15-03-2013

Atelier van Lieshout

Jennifer Allen

Atelier Van Lieshout (AVL), in 1995 opgericht door Joep van Lieshout, is een multidisciplinair collectief dat zich bezighoudt met het bedenken en produceren van hedendaagse kunst, design en architectuur.
Deze rijk geïllustreerde publicatie geeft een overzicht van het vaak provocatieve werk van AVL: van kunstvoorwerpen, meubels en mobiele architectuur tot volledig zelfvoorzienende 'survival campers', autonome leefgemeenschappen en surrealistische architectonische projecten.
Atelier Van Lieshout bevat AVL's belangrijkste projecten zoals AVL-Ville, de vrijstaat die AVL realiseerde in de haven van Rotterdam, de grote steiger installatie Sportopia die sport en sex mengt; De technocraat, de grote installatie waarin 1.000 burgers worden gereduceerd tot louter radertjes in een systeem om biogas te produceren: en het sinistere utopische project Slave-City, een 21e-eeuws concentratiekamp met slechts een doel: winst maken.
Met essays van kunstcriticus Jennifer Allen, architectuur- en designcriticus Aaron Betsky, socioloog Rudi Laermans en architectuurhistoricus Wouter Vanstiphout.

€ 49.95

Levertijd (indien niet voorradig)
1 à 2 werkdagen
Bezorgopties
Afhalen in winkel
gratis
Bezorgen in de stad Groningen per fietskoerier
€ 1,50
Bezorgen buiten Groningen
€ 2,95