Prijs
€24.90
ISBN
9789059972766
Bindwijze
paperback
Pagina's
288
Uitgever
Primavera Pers
Datum
15-03-2019

Japanse prenten

Willem R. van Gulik

Dit boek is geschikt voor iedereen die op zoek is naar een toegankelijke boek over de Japanse prentkunst. Het is het enige recente naslagwerk over dit onderwerp in de Nederlandse taal.

Aan bod komen belangrijke genres, zoals vrouwenportretten, landschappen en erotische voorstellingen. Daarnaast gaat de auteur in op technieken en materialen. Ontwikkelingen in de Japanse prentkunst worden in een historisch kader geplaatst. Ten slotte bieden appendices handige overzichten van kunstenaars, signaturen, uitgeversmerken en censuurzegels.

Dit is een heruitgave van het boek dat in 1994 met voornamelijk zwart-wit illustraties verscheen. Deze herziene en uitgebreide heruitgave is geheel in kleur uitgevoerd. Tevens zijn hoofdstukken toegevoegd over erotische prenten en de prentkunst van de twintigste eeuw.
Overzichtelijke lijsten van terminologie, uitgeversmerken, censuurzegels en signaturen maken dit boek tot een uiterst bruikbare handleiding voor de verzamelaar.

Willem van Gulik is professor emeritus kunstgeschiedenis en materiƫle cultuurkunde van Japan aan de Universiteit Leiden en oud-conservator van Museum Volkenkunde in Leiden.

€ 24.90

Levertijd (indien niet voorradig)
1 à 2 werkdagen
Bezorgopties
Afhalen in winkel
gratis
Bezorgen in de stad Groningen per fietskoerier
€ 1,50
Bezorgen buiten Groningen
€ 2,95