Prijs
€10.00
ISBN
9789026344480
Bindwijze
paperback
Datum
01/01/2019

Datadictatuur

Jan Kuitenbrouwer

Datadictatuur van Jan Kuitenbrouwer is een nieuw deel in de serie Nieuw Licht en gaat over de jungle van het internet. In De structurele verandering van de openbare sfeer (1962) beschreef de Duitse filosoof Jürgen Habermas het ideaal van de machtsvrije publieke ruimte. Velen hoopten dat met de komst van het internet dat ideaal eindelijk waarheid zou worden, omdat in de machtsvrije cyberspace achtergrond, geld, sekse of huidskleur er niet toe zouden doen. Helaas, nergens zetten marketing, schijn, seksisme en racisme de redelijkheid meer onder druk dan online.
Het gebrek aan regels voor privacy, veiligheid en openbare orde dat de jungle van het internet kenmerkt wordt ondertussen maatstaf voor de analoge wereld. ‘Making the world a better place’, noemt Mark Zuckerberg dat. Jan Kuitenbrouwer draait het in dit deel van de Nieuw Licht-serie om, en begint een beschavingsoffensief in Datadictatuur.

€ 10.00

Dit boek is momenteel niet verkrijgbaar

Let op! Dit boek is nog niet verschenen.

U kunt het boek alvast afrekenen, de bestelprocedure wordt dan hervat zodra het boek is uitgekomen. Of u kunt even wachten met bestellen totdat het boek is uitgekomen.