Prijs
€55.00
ISBN
9789001899721
Bindwijze
paperback
Pagina's
128
Uitgever
Noordhoff
Datum
01-07-2019

Praktisch Internationaal Recht

M.S. Beck-Soeliman

- Zeer geschikt voor hbo-studenten;
- speelt in op de actualiteit;
- bevat verdiepende informatie bij internationale thema’s.

Het internationale recht heeft veel invloed op ons nationale recht; het raakt ons strafrecht, privaatrecht en staats- en bestuursrecht. Daarmee heeft het ook invloed op de Nederlandse (beroeps)praktijk. Internationaal recht gaat niet alleen over oorlog en mensenrechten, maar ook over de internationale financiële crisis, milieuverontreiniging, vluchtelingen, natuurrampen en Brexit.

De tweede editie gaat dieper in op de internationale rechtsorde, internationale rechtssubjecten, rechtsmacht, de rechtsbronnen en het verdragenrecht. Op basis van feedback van studenten en docenten is het boek uitgebreid met meer achtergrondinformatie die de bekende thema’s verduidelijkt. Ook besteedt het boek nu extra aandacht aan de EU, mensenrechten en internationale geschilbeslechting. Verder bevat deze nieuwe editie meer praktijkvoorbeelden ter verduidelijking van complexe juridische thema’s.

Om de student door de soms abstracte internationaalrechtelijke werkelijkheid te sturen, begint ieder hoofdstuk met een openingscasus. Daarnaast bevat elk hoofdstuk tussen- en eindvragen, zodat de student de opgedane kennis zelf kan toetsen.

Studenten kunnen op de bijbehorende website extra oefenvragen vinden.

Praktisch Internationaal Recht is geschikt voor de opleiding HBO-Rechten.

€ 55.00

Levertijd (indien niet voorradig)
1 à 2 werkdagen
Bezorgopties
Afhalen in winkel
gratis
Bezorgen in de stad Groningen per fietskoerier
€ 2,50
Bezorgen buiten Groningen
€ 2,95