Prijs
€26.99
ISBN
9789403113012
Bindwijze
gebonden
Pagina's
480
Uitgever
Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
Datum
26-11-2020

Wildevrouw

Jeroen Olyslaegers

Fantastische roman! Deed me in de verte denken aan Louis Paul Boons roman over Jan de Lichte. Het Vlaamse taalgebruik natuurlijk, maar ook het gebruik van een historische achtergrond waarin het spannende en humorvolle verhaal zich ontrolt. Prachtig beeldend geschreven, de lezer waant zich voortdurend in het Antwerpen van de 16e eeuw.


omschrijving:


Beer verloor drie vrouwen in het kraambed. Zijn derde echtgenote baarde een kind alvorens te sterven, de andere twee stierven met een kind in hun buik. Na al dat verlies acht hij zichzelf vervloekt. Vanuit Amsterdam blikt Beer terug op zijn laatste jaren in het zestiende-eeuwse Antwerpen, de stad die hij ontvluchtte. Antwerpen floreert in handel en geld, maar er heerst tegelijk een grote onrust. Beer maakt deze oplopende spanningen van dichtbij mee in zijn herberg waar vrije gedachten en zoete wijn vloeien, en waar plannen worden gesmeed door een geheim genootschap. Alles wordt op scherp gesteld wanneer als gevolg van overmoedige wereldveroveraars een wildevrouw in zijn herberg terechtkomt.


Wildevrouw is een wervelende, monumentale roman over het verlangen naar eenheid en het veroveren van een innerlijke waarheid, vol vlees en geuren, vol narren en blinden, vol handelaars en woekeraars, profiteurs en bedriegers, vroedvrouwen, cartografen, schilders, drukkers en astrologen, waarbij verlangen en zelfbedrog dansen door de straten van een gedoemde stad.

€ 26.99

Levertijd (indien niet voorradig)
levertijd onbekend
Bezorgopties
Afhalen in winkel
gratis
Bezorgen in de stad Groningen per fietskoerier
€ 2,50
Bezorgen buiten Groningen
€ 2,95