Prijs
€19.99
ISBN
9789021408026
Bindwijze
paperback
Pagina's
192

Vallen is als vliegen

Manon Uphoff

Wanneer haar zestien jaar oudere zus, uitgehongerd en uitgedroogd, van de trap valt en sterft, doet dat als een vonk de woede van de schrijfster ontbranden. De dood van Henne Vuur, ooit haar ‘schaduwmoeder’, dwingt haar een gruwelijk en angstwekkend verleden onder ogen te zien.


Manon Uphoff beschrijft in dit boek een verschrikkelijke geschiedenis; ze beschrijft hoe ze werd misbruikt door haar vader Holbein. Overdag is hij tovenaar, wetenschapper, god van een labyrintische wereld - 's nachts komt als de Minotaurus in haar slaapkamer. Hij laat haar kennismaken met de literatuur, precies datgene dat ze uiteindelijk gebruikt om hem te ontmaskeren.


Uphoff schrijft in een poëtische, omfloerste stijl. Vaak is het boek indirect, maar soms ook schrijnend direct. Prachtig vond ik de zin: 'Er waren ook feestjes,' wanneer ze over haar jeugd vertelt. Het boek laat zien hoe Uphoff weigert om slachtoffer te zijn, hoe boos ze is. Ze neemt uiteindelijk, samen met haar twee zussen, wraak in de vorm van een schikgodin. Dit boek is heftig, maar ook adembenemend mooi.

€ 19.99

Levertijd (indien niet voorradig)
Nederlandstalig
1 à 2 werkdagen
Engels- en Duitstalig
3 à 4 werkdagen
Bezorgopties
Afhalen in winkel
gratis
Bezorgen in de stad Groningen per fietskoerier
€ 2,50
Bezorgen buiten Groningen
€ 2,95