Prijs
€21.99
ISBN
9789403129815
Bindwijze
gebonden
Pagina's
160
Uitgever
Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
Datum
18-02-2021

Stijloefeningen

Raymond Queneau

Een nieuwe herdruk van Stijloefeningen! Voor wie het nog niet kent: een mooi boekje voor dichters en schrijvers, een cadeau voor iedereen die in taal geïnteresseerd is. In 99 korte hoofdstukjes wordt elke keer opnieuw dezelfde gebeurtenis verteld, maar telkens op een andere manier. Op rijm, achterstevoren, aarzelend, meetkundig etc. Prachtig! Ik las het in 1 keer uit, en blader er nog regelmatig in terug.


omschrijving:

Stijloefeningen is het virtuoze meesterwerk van Raymond Queneau, waarin een simpele gebeurtenis in Parijs op negenennegentig verschillende manieren wordt verteld. In een volgepakte bus ziet de verteller van Stijloefeningen hoe een jongeman ruzie krijgt met een andere man omdat hij op zijn tenen wordt getrapt. Later die dag ziet de verteller de jongeman opnieuw. Hij maakt een wandeling in gezelschap van een vriend, die hem adviseert een extra knoop aan zijn jas te zetten.

Queneau beschrijft dit ogenschijnlijke wissewasje telkens opnieuw, waarbij hij zo veel mogelijk stijlen hanteert, en laat daarmee zien hoe verrassend en vermakelijk schrijven kan zijn. Rudy Kousbroek verplaatst in zijn meesterlijke en onnavolgbare vertaling de handelingen naar Amsterdam en voorzag zijn uitgave van een uitgebreide toelichting.

€ 21.99

Levertijd (indien niet voorradig)
1 à 2 werkdagen
Bezorgopties
Afhalen in winkel
gratis
Bezorgen in de stad Groningen per fietskoerier
€ 2,50
Bezorgen buiten Groningen
€ 2,95