Prijs
€22.99
ISBN
9789046827574
Bindwijze
paperback
Pagina's
448
Uitgever
Nieuw Amsterdam
Datum
12-01-2021

Shuggie Bain

Douglas Stuart

Een hartverscheurende roman over de onvoorwaardelijke liefde van een zoon voor zijn verslaafde moeder. Telkens weer probeert hij als kleine jongen haar te redden, terwijl hij ook zichzelf staande moet houden in een omgeving waarin zijn 'anders' zijn hem een gemakkelijk doelwit maakt voor zijn leeftijdsgenootjes.

Je voelt zijn tweestrijd. Hij wil niet opgeven, maar weet ook dat er een punt gaat komen dat hij, net als de rest van zijn familie, voor zichzelf zal moeten kiezen. Een nieuwe omgeving moet vinden om een eigen leven op te bouwen. Als lezer stel je steeds de vraag: hoelang kan hij dit volhouden? En net als Shuggie blijf je hopen dat iemand het voor hem op zal nemen en hem uit deze situatie zal redden.


Ook verkrijgbaar in het Engels.


Omschrijving

Hugh 'Shuggie' Bain brengt in de jaren tachtig zijn jeugd door in een vervallen sociale huurwoning in Glasgow. Agnes, zijn moeder, is alles voor Shuggie. Zij behoudt haar trots door er altijd goed uit te zien. Toch zoekt ze steeds vaker troost in drank. Shuggie probeert intussen uit alle macht normaal te zijn, ook al ziet iedereen dat hij 'anders' is dan de andere jongens. Agnes steunt haar zoon, maar haar verslaving begint alles te overschaduwen, zelfs de liefde voor haar Shuggie.


'Intens, goed geschreven en tragisch.' NRC


'Het debuut dat leest als een meesterwerk.' Washington Post

€ 22.99

Levertijd (indien niet voorradig)
1 à 2 werkdagen
Bezorgopties
Afhalen in winkel
gratis
Bezorgen in de stad Groningen per fietskoerier
€ 2,50
Bezorgen buiten Groningen
€ 2,95