Prijs
€23.99
ISBN
9789493168619
Bindwijze
paperback
Pagina's
Uitgever
Das Mag Uitgeverij B.V.
Datum
12-11-2020

Klimaatverdriet

Marek Sindelka

Sindelka situeerde deze knappe, bij vlagen hallucinogene roman in een nabije toekomst waarin de klimaatverandering een feit is. Praag staat onder water, het is heet. De reuzenbereklauw verovert het land. De hoofdpersoon Krystof Warjak verdient zijn geld met het smokkelen van bedreigde orchideeën. Twee heerlijke detectives zitten achter hem aan, maar hebben zo hun eigen problemen. Dat maakt van deze klimaatdetective een verhaal met meerdere lagen. Ik heb ervan genoten.


Omschrijving


‘Al die bloemen, hoe lieflijk ze ook waren, roken naar verval.’


Het is heet. Al heel lang en dat zal voorlopig zo blijven. Grote delen van Praag zijn onbewoonbaar door regelmatige overstromingen en de laatste ijsbeer ter wereld leeft in een Deense dierentuin. Ook lijden steeds meer mensen aan klimaatverdriet – mensen willen niets meer, doen niets meer.


Kryštof Warjak heeft van de afstervende natuur zijn handel gemaakt. Hij smokkelt bedreigde plantensoorten, die astronomische bedragen opleveren op de zwarte markt. In opdracht van een Russische maffiabaas is hij onderweg met een Japanse orchidee, als hij wordt gearresteerd voor een moord die hij niet gepleegd zegt te hebben. Het verhoor is het begin van een bloedstollende puzzel vol tulpenmaniakken en orchideeënjagers, die langs Kyoto, Amsterdam en de Baltische kust voert.


Klimaatverdriet is een ingenieuze roman die de lezer voortdurend op het verkeerde been zet – zoals alleen Marek Šindelka dat kan. Een intelligente klimaatdetective die over bloemen en lijken gaat.

€ 23.99

Levertijd (indien niet voorradig)
1 à 2 werkdagen
Bezorgopties
Afhalen in winkel
gratis
Bezorgen in de stad Groningen per fietskoerier
€ 2,50
Bezorgen buiten Groningen
€ 2,95