Prijs
€23.99
ISBN
9789026352041
Bindwijze
paperback
Pagina's
368
Uitgever
Ambo|Anthos
Datum
09-10-2020

Herkomst

Sasa Stanisic

Herkomst van Saša Stanišic is een autobiografische roman die werd bekroond met de Deutscher Buchpreis 2019. De schrijver vluchtte als 14-jarige jongen uit Bosnië en kwam als migrant in Duitsland te leven. Hij gaat op zoek naar zijn wortels en vindt die bij zijn demente grootmoeder. Het is bijzonder vanwege zijn prachtige taalgebruik en vooral ook vanwege het verrassende einde. Ten onrechte hebben we dit nog amper verkocht.


Omschrijving:


'Herkomst is een boek over de eerste toevalligheid in onze biografie: ergens geboren worden. En over wat er daarna gebeurt. Het is een boek over taal, jeugd en vele zomers. De zomer toen mijn grootvader zo uitbundig danste dat hij op de voet van mijn grootmoeder trapte en ik bijna niet geboren werd. De zomer toen ik haast verdronk. De zomer toen Angela Merkel alle grenzen openstelde, die leek op de zomer toen ik naar Duitsland vluchtte. Herkomst is een ode aan mijn grootmoeder die lijdt aan dementie. Terwijl ik mijn herinneringen orden, verliest zij de hare.’


Herkomst is een meesterwerk, waarin één familie symbool staat voor een van de roerigste perioden uit de naoorlogse geschiedenis. Deze autobiografische roman gaat over de vlucht van Stanišic en zijn ouders van Višegrad in het voormalige Bosnië en Herzegovina naar Duitsland in 1992. Minutieus ontleedt Stanišic wat er is voorgevallen tijdens die vlucht en zet hij zijn familiegeschiedenis uiteen.

€ 23.99

Levertijd (indien niet voorradig)
1 à 2 werkdagen
Bezorgopties
Afhalen in winkel
gratis
Bezorgen in de stad Groningen per fietskoerier
€ 2,50
Bezorgen buiten Groningen
€ 2,95