Prijs
€20.95
ISBN
9789493059894
Bindwijze
paperback
Pagina's
276
Uitgever
Palmslag
Datum
03-05-2021

... en ik hoop nog vele brieven

Timon de Jong

Met veel plezier en een flinke dosis nostalgie, die gaandeweg de briefwisseling overgingen in ontzetting en ontroering, heb ik de briefwisseling tussen Timon en Robin gelezen. Vanaf midden jaren negentig, beide student, schrijven ze elkaar wat hen toen bezighield; veel over muziek en boeken, maar ook gewoon over boodschappen doen (de EDAH!) de kleine ergernissen en komische voorvallen en voetbal (kijken, maar later zelf ook langs de lijn). Uiteindelijk ook over ziekte en de dood.

Dat ze beide talent hebben voor het schrijven is direct al duidelijk Dat er gaandeweg ook een chemie ontstaat in dit proces is prachtig om te lezen en ontroerend tegelijk.


Omschrijving:

In 1996 begonnen Robin van ’t Haar en Timon de Jong als twintigers een briefwisseling die voortduurde tot maart 2019, toen Robin overleed aan de gevolgen van een hersentumor.


Een selectie van deze brieven is hier gebundeld. Dit boek is niet alleen een eerbetoon aan een afgebroken vriendschap, maar het beschrijft ook een – nostalgisch – tijdsbeeld van midden jaren negentig tot bijna ‘twintig-twintig’. Daarnaast geven de brieven ook een mooi inzicht in de ontwikkeling van twee twintigers tot mannen en vaders. De toon, de sfeer in de brieven verandert langzaam, al blijven de onderwerpen hetzelfde. Alledaagse zaken, literatuur, muziek, kaalheid, ziekte (zowel echt als ingebeeld), grote dromen en kleine problemen worden besproken met een ironisch gevoel voor humor. De brieven grijpen steeds mooier op elkaar in, de stijl groeit naar elkaar toe.


Al zorgt de naderende dood voor een bepaalde intensiteit, Robin en Timon weten het sentimentele dat hen in de eerste brieven begeleidde, buiten hun schrijven te houden. Zoals Robin ergens schrijft: 'Alles is nu echt.'


Het leven begon al eerder, maar deze episode begon in het Groningen van 1994. Robin van ’t Haar, later kunstenaar en docent, en Timon de Jong, boekverkoper en praktijkmanager bij een huisartspraktijk, werden vrienden en vonden elkaar in de liefde voor het schrijven. Hun decennialange briefcontact verschijnt gebundeld in 2021: ...en ik hoop nog vele brieven. Een nostalgisch eerbetoon aan hun vriendschap.

€ 20.95

Levertijd (indien niet voorradig)
1 à 2 werkdagen
Bezorgopties
Afhalen in winkel
gratis
Bezorgen in de stad Groningen per fietskoerier
€ 2,50
Bezorgen buiten Groningen
€ 2,95