Prijs
€22.99
ISBN
9789493169227
Bindwijze
paperback
Pagina's
224
Uitgever
Meridiaan Uitgevers
Datum
26-10-2020

Duizend ogen

Samanta Schweblin

Samantha Schweblin schreef een zeer donkere, hedendaagse roman over menselijke relaties, techniek en privacy. Je voelt je de hele tijd ongemakkelijk , maar je blijft toch doorlezen dankzij alle verschillende personages. Absoluut een aanrader! Al kijk je daarna - terecht - met meer scepsis naar de techniek in je huis (en ook - onterecht - een beetje naar je kat).


Omschrijving

In Schweblins roman zijn kentukis de nieuwste rage. Overal ter wereld schaffen mensen ze aan, knullig gefabriceerde panda’s, draakjes of kraaien, surrogaathuisdieren die gezelschap betekenen. De koper beslist welke kentuki hij koopt, maar hij beslist niet over wie degene is die het via software op afstand bestuurt en meekijkt. Alsof je een zwijgende vreemdeling uitnodigt bij je te komen wonen.


Voor Alina betekent het troost na een mislukte relatie; Emilia mist haar geëmigreerde zoon, maar heeft via de kentuki van een jonge vrouw toch het idee van huiselijkheid en contact; Enzo koopt een kentuki voor zijn zoontje maar ontwikkelt er zelf een band mee. Twaalf personages over de hele wereld voert Schweblin ten tonele.


Gevaar van oversharing en voyeurisme in onze tijd van social media worden met Schweblins kenmerkende touch of horror subtiel en overtuigend beschreven, maar het is de manier waarop ze de bijna pijnlijke kwetsbaarheid en hoop van haar personages beschrijft, die ronduit indrukwekkend is. Haar personages zijn heel overtuigend mensen van vlees en bloed, met alle rommeligheid en onafheid die daarbij komt kijken - op welk continent we ons per personage ook bevinden


Ook verkrijgbaar in het Engels: Little Eyes

€ 22.99

Levertijd (indien niet voorradig)
1 à 2 werkdagen
Bezorgopties
Afhalen in winkel
gratis
Bezorgen in de stad Groningen per fietskoerier
€ 2,50
Bezorgen buiten Groningen
€ 2,95