Prijs
€22.99
ISBN
9789026354441
Bindwijze
paperback
Pagina's
320
Uitgever
Ambo|Anthos
Datum
09-03-2021

De kat en de stad

Nick Bradley

Dit is echt een perfect boek om een beetje in te verdwijnen. Het zijn korte verhalen die zich afspelen in Tokio, die onderling met elkaar verweven zijn. Wat ik mooi vond is dat je er telkens achter komt dat de vreemde personages helemaal zo vreemd niet zijn (of op z'n minst verklaarbaar vreemd). Werkt ook weer goed voor je empathisch vermogen.


Ook verkrijgbaar in het Engels: The cat and the city


Omschrijving

De kat en de stad van Nick Bradley speelt zich af in Tokio, waar een lapjeskat zich geruisloos door de straten beweegt. Op elk nieuw pad dat ze kiest, raakt ze het leven van enkele ogenschijnlijk willekeurige bewoners van de miljoenenstad, en ze verbindt hen op onverwachte wijze. Maar de stad verandert en de kat wordt langzaam maar zeker verdreven naar de achterbuurten. Daar komt ze in aanraking met enkele outcasts, van een dakloze die zich schuilhoudt in een vervallen hotel en een kluizenaar die zijn huis niet uit durft tot een buurtwinkelbediende op zoek naar de liefde. De kat cirkelt om hen heen, en brengt hen ongemerkt dichter bij elkaar.


In een serie betoverende, met elkaar verweven verhalen, in stijl variërend van manga tot illustraties met bijschriften, schrijft Nick Bradley over interactie en verwijdering, overleven en zelfdestructie, de wens ergens bij te horen en de behoefte om te ontsnappen. De kat en de stad van Nick Bradley is een elegante roman over de andere, minder bekende kant van Tokio. Inventief en met een speelse politieke boodschap.

€ 22.99

Levertijd (indien niet voorradig)
1 à 2 werkdagen
Bezorgopties
Afhalen in winkel
gratis
Bezorgen in de stad Groningen per fietskoerier
€ 2,50
Bezorgen buiten Groningen
€ 2,95