Prijs
€21.99
ISBN
9789029540650
Bindwijze
paperback
Pagina's
232
Uitgever
De Arbeiderspers
Datum
06-10-2020

De jaren

Annie Ernaux

Ik was erg onder de indruk van Meisjesherinneringen. Ook houd ik veel van het werk van Édouard Louis, die Annie Ernaux als een van zijn voornaamste inspiratiebronnen ziet. Ernaux schrijft vaak over het 'grote herinneringsvermogen van de schaamte, dat minutieuzer, onverzettelijker is dan enige andere vorm van herinnering. Dat herinneringsvermogen dat als het ware de speciale gift van de schaamte is'. Onverbiddelijke literatuur, dus.


Omschrijving:


Dit boek is een collectieve autobiografie van onze tijd. Het vertelt het verhaal over de periode 1941-2006 door de lens van het geheugen, van tegenwoordige en herinnerde indrukken, culturele gewoonten, taal, foto’s, boeken, liedjes, radio, televisie, reclame en krantenkoppen.


Annie Ernaux slaagt erin een vorm te vinden die zowel subjectief als onpersoonlijk, particulier als collectief is, een nieuw genre in feite, dat beoogt het verleden te vangen. Als vermenging van autobiografische fictie en sociologie is De jaren ‘een Op zoek naar de verloren tijd van ons tijdperk van mediadominantie en consumentisme’ (The New York Times), een monumentale bijdrage aan de twintigste-eeuwse Franse geschiedenis zoals weerspiegeld in het leven van één vrouw.

€ 21.99

Levertijd (indien niet voorradig)
1 à 2 werkdagen
Bezorgopties
Afhalen in winkel
gratis
Bezorgen in de stad Groningen per fietskoerier
€ 1,50
Bezorgen buiten Groningen
€ 2,95