Prijs
€21.99
ISBN
9789028451421
Bindwijze
paperback
Pagina's
240
Uitgever
Wereldbibliotheek
Datum
18-05-2021

Arc

Richard Osinga

ARC is een fascinerende roman die zich afwisselend in Amerika, Nederland en India afspeelt. Het bijna thriller-achtige verhaal zoekt de grens op tussen wetenschap en esoterie, met name op het gebied van de herinnering. Wat is het leven waard als we ons niets kunnen herinneren? En wat is er nog meer mogelijk? Daar weten de mystici in India wel raad mee. De manier waarop Osinga de wetenschap met een spirituele werkelijkheid verbindt is waarachtig en overtuigend. Een echte aanrader!


Omschrijving

Ons geheugen is alles voor ons - de Amerikaanse bioloog Neil Canterbury drukt het zijn studenten elk jaar weer op het hart. Zonder onze herinneringen zou het zijn alsof ons leven niet heeft plaatsgevonden. Neil weet waar hij het over heeft, want hij promoveerde ooit op de vernieuwende theorie dat de mens oorspronkelijk geen herinneringen kon opslaan, tot een virus dat vermogen op ons overbracht.


Neils theorie heeft inmiddels al jarenlang stof liggen te vergaren, wanneer hij naar de Indiase stad Varanasi gaat voor een congres. Die reis verloopt anders dan hij van tevoren had gepland. Zijn belevenissen raken vervlochten met die van een ambitieuze Nederlandse neurologe en met de levensloop van een klassieke Indiase dichter. Een eeuwenoude mystieke traditie en modern wetenschappelijk onderzoek naderen elkaar tot op een haar na. Wanneer een onbekende Indiase wetenschapper Neil benadert met opzienbarend nieuws, gaat alles wat hij van het leven weet op de helling.

€ 21.99

Levertijd (indien niet voorradig)
1 à 2 werkdagen
Bezorgopties
Afhalen in winkel
gratis
Bezorgen in de stad Groningen per fietskoerier
€ 2,50
Bezorgen buiten Groningen
€ 2,95